Banyo Tavanından Su Damlıyor

Banyo Tavanından Su Damlıyor

Banyolar yapıları itibari ile temiz su ve pis su gider boruları hattının yoğun olarak bulunduğu bölgelerdir. Banyo tadilatı veya banyo dekorasyonu yaparken en önemli unsurun alt yapı olduğu unutulmamalıdır. Banyonuzda bulunan aynayı, havlu askılığını kolayca yenisi ile değiştirebilirsiniz. Ancak sorun su tesisatı alt yapısında olduğu vakit iş size pahalıya patlayabilir. Uzman kişilerce ve yeterli ölçüde test yapılmayan su tesisatı maalesef ev sahiplerine kötü sürprizler yapmaya hiçte uzak değildir.

Banyo tavanından su damlıyorsa öncelikle sakin olun ve suyun hangi aralıklarla geldiğini gözlemleyin. Su sürekli geliyorsa sorun üst kat komşunuzun temiz su tesisatında olabilir. Pis su kaçağında su daha seyrek olarak ara sıra banyonuza akabilir. Örneğin üst kat komşunuz lavaboda elini yıkarken ya da duş alırken gelebilir. Ancak temiz su borularının içinde sürekli su olduğu için banyoya akan su devamlı gelir.

Şayet suyun temiz su boru hattında olduğunu tespit ettiyseniz komşunuzun su vanasını komple kapatmasına gerek kalmaksızın kombinin altından sıcak ya da soğuk su damlaması hangi hatta ise o hattın vanasını kapatması yeterli olacaktır. Bunun içinde vanaları sırasıyla kapatıp gözlemleyerek yapabilirsiniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi banyolar yapısı itibari ile su borusu güzergahının yoğun olduğu bölgelerdir. Hal böyle olunca gittikçe azalan kaliteli işçilik ve malzeme orantısı da buna eklenince banyo tavanından su damlıyor durumu buna paralel olarak artmaktadır. İnsanlar banyosuna üst kattan akan suyu ilk zamanlar banyodaki rutubetten olduğunu düşünse de, zamanla daha çok kabaran banyo tavanı, tavan içinde biriken su ile birlikte banyo tavanından su akıyor sorununu aniden ortaya çıkarır.

BANYO TAVANIM SÜREKLİ KABARIYOR BANYO TAVANININ BOYASI DÖKÜLÜYOR
Bu durumda ilk olarak üst komşunuzun dairesine su kaçağı tespiti yapılmalıdır. Şayet üst komşunuzda su akması sorunu yok ise banyo havalandırması yeterli değildir. Veya banyonuzun tavanından akan su daha üst dairelerden gelebilir.

Genel olarak yaşadığımız tecrübelerde müşterilerimiz ‘’birkaç gündür hafif bir kararma vardı sonra ‘’banyo tavanından aniden su damlamaya başladı’’ şeklinde ifadeler kullanmaktadırlar.

Şunu asla unutmalım firmamız bütün teknolojik donanım ve tecrübeli saha kadrosuna rağmen su kaçaklarına karşı her zaman ihtiyatlı davranmaktadır. Cihazla su kaçağı tespiti yapmadan yani kesin teşhis koyulmadan asla su kaçağının yerini tayin etmeyiz. Suyun aktığı yeri kıralım kesin buradadır düşünceleri her zaman hüsranla sonuçlanmıştır. Aksi istikamette patlayan su borusu sizi evinizde yanlış bölgeleri kırmaya sevk edebilir.

Bu yüzden üst komşudan banyoma su akıyor durumlarında uzman kuruluşlardan yardım almayı asla ihmal etmeyin. Örnek verecek olursak; banyo ile yan yana olan tuvaletten alt komşunuza su damlar ve siz bilinçsizce banyonuzu kırarak su kaçağını bulmaya çalışırsınız.

SU TESİSATINA NASIL TEST YAPILMALIDIR? DOĞRU TEST KAÇ BARDA YAPILMALIDIR?
Şebekeden evlerimize giren suyun basıncı 3 bar civarındadır. Ancak bu bar oranı su tesisatının test aşamasından geçmesi için doğru oran değildir. Su kaçağı testi şebeke basıncının 4 katı oranın yani 12 bar olarak yapılmalıdır. Bunu 12-15 bar arası olarak da düşünebiliriz. Yapım aşaması biten su tesisatlarında 12 ile 15 bar arasında yapılan testlerde sorun olmayan tesisatlarda sonraki kullanım ömürlerinde sıkıntı yaşatma oranı çok ama çok düşüktür.

Bu yüzdendir ki banyo dekorasyonunu yaptırmaya karar verdiğiniz anda mutlaka su tesisatı testlerinizi de yaptırmayı ihmal etmeyin.

"Unutulmamalıdır ki ; su kaçağında yanlış tespit, daha büyük tadilatları doğurur."

Profesyonel Su Tesisat Hizmetlerine mi İhtiyacınız Var?

Su tesisatınızdaki sorunları 3T formülüyle çözüyoruz. Talep, Tespit, Tamirat.
İletişim