Su Basması Sonucu Hasar Tespiti
Ev ve işyerlerinde en çok korkulan tesisat arızaları su baskınlarıdır. Tatilde olduğunuz bir günde alt komşunuz sizi arayıp evinizden apartmana su geliyor demesi her şeyi kabusa çevirmeye yeterde artar bile. Su hasarı temiz su tesisatlarından kaynaklanıyorsa en azından komşularınız dairenize giren şebeke vanasını kapatır ve akan su durur.
Günümüzde ev ve iş yerlerini bu tip afet ve arızalara karşı sigorta yapmak yaygınlaştığı için konut sigortası bu gibi durumlarda hayati önem taşır. Sigortanız var ise su basması sonucu hasar tespiti raporunun ardından sigorta şirketi poliçenizde yer alan şartlara göre zararınızı karşılamakla mükelleftir.
Özellikle sel gibi su taşkınları sonucu su hasarlarında en çok zarar gören kısım zemin ve bodrum katta ikamet edenlerdir. Zemin ve bodrum katlarda sık sık kanalizasyon gideri tıkanıklığı veya arızası nedeni ile pis su basmaları yaşanır. Bu durumun getirdiği maddi ve manevi külfeti hayat etmek bile sizler için korkunç olacaktır.
Su baskını yada su borusu patlaması üst kat komşunuzdan veya bina ana borusu patlamasından kaynaklanıyor ise hasarı siz değil onlar karşılamak zorundadır. Başınıza bu gibi bir durum gelir ise su hasarı tespit eden firmasından profesyonel yardım almak daha isabetli olacaktır. Su hasar tespiti yapan Filtes Tesisat, suyun evinizden bertaraf için yapılması gereken çalışmaları da özenle yapmaktadır.
EVİMİ SU BASTI NE YAPACAĞIM?
- Su baskını kendi dairenizdeki temiz su tesisatı borularından kaynaklanıyorsa ilk önce su vanasını kapatın.
- Sonra elektrik şartelini indirin
- Elektronik aletlerinizi su seviyesinin üstünde duracak biçimde koyun.
- Su baskınından hasar görebilecek tüm eşyalarınızı gerekirse dairenin dışına çıkarın.
- Halılarınızı kokmaması ve daha çok kirlenmemesi için toplayın.
- Evinizde su baskını nedeniyle oluşabilecek ıslaklık, rutubet ve kabarmalara karşı pencereleri açarak havalandırın.
- Evinizin zemini ahşap parke ise suyun bir an önce evden atılması gerekmektedir.
- Su basması sonucu alt kat komşunuza da su sızıntısı var ise su parke ya da tabliye diye tabir ettiğimiz beton aralarında biriken sudan dolayı gidiyordur. Bu tip parkelerin kabarmaması ve tekrar kullanılmaması için demonte edip havalandırılması daha doğru olacaktır.